Make your own free website on Tripod.com


De Noordtak van de Betuwelijn. Of je er nu voor of tegen bent: De bewoners van Velp zijn in ieder geval fel tegen het besluit van minister Netelenbos om goederenvervoer over bestaand spoor dwars door Velp te laten gaan. Ze protesteerden dan ook fel...

[ Info ] We rijden langs het spoor in Velp en zien alweer allerlei ludieke protestbordjes langs het spoor. Pieter houdt de camera in de aanslag, terwijl Tom en Niels rondjes crossen (op hun fietsen) over de plaatselijke supermarkt-parkeerplaats.

[ Tom ] Jongens, het zou fijn zijn als iemand van ons even de titel van deze reportage verklaard. Niels aan jou de eer!

[ Niels ] Verklaard is met een T! Maar de titel slaat op dit. Als hier de Betuwelijn komt, gaan alle overwegen dicht, en zijn er nog maar een paar. Daar sta je natuurlijk een uur te wachten als je net naar school moet en er komt zo'n knaken-trein langs.

[ Pieter ] Maar ze willen dan ook tunnels onder het spoor door gaan bouwen.

[ Tom ] Een uur wachttijd? Waarom staat er dan 50 minuten?

[ Niels ] Niet zeuren! 50 minuten of een uur, ik denk eigenlijk dat dat allebei een beetje heel erg overdreven is, maar ja. Laten we wat bordjes wat beter gaan bekijken!

[ Info ] We richten onze blik op de diverse borden en spandoeken die zijn aangebracht op en bij de huizen en het spoor. Wat een diversiteit, maar allemaal met hetzelfde achterliggende doel!

[ Pieter ] Rijksmonument? Welk Rijksmonument? Ik zie alleen maar een heg!

[ Tom ] Ja en?!? Kan een heg (wat een raar woord eigenlijk) geen Rijksmonument zijn ofzo?

[ Niels ] Natuurlijk wel. Als hij maar hoog en lang genoeg is. Ik vind die hand bij " Fuck de Betuwelijn" er vet nep uitzien. Check die vingers!

[ Tom ] Ja, inderdaad. Hadden ze beter aan grafisch ontwerper Pieter kunnen overlaten, haha. Maar ik vind vooral dat "effectief geluidsscherm" ...eh... erg effectief.

[ Pieter ] Middeleeuwse praktijken? Op de brandstapel met Netelenbos!

[ Info ] Terwijl Pieter takjes bijelkaar sprokkelt voor een brandstapel, Niels een nieuwe middelvinger tekent en Tom een nieuw geluidsscherm timmert protesteren de bewoners van Velp door. Zo ook zal deze fotoreportage zijn vervolg vinden op de volgende bladzijde...

Verder