Make your own free website on Tripod.com

Hier kun je een LoopDoor vinden van het spel Rise of the Dragon, een alweer wat gedateerd, maar toch nog brilliant spel, door Dynamix/Sierra. De oplossing is geschreven door Tom.

Het spel begint in de kamer van Blade, de privé-detective die jij speelt.
1. Pak je kleren van de grond.
2. Pak je jas die links aan de muur hangt.
3. Schuif je kussen naar beneden. Pak het pistool.
4. Bekijk de computer van dichtbij.
5. Pak de munitie die links van de computer ligt.
6. Zet de computer aan met de schuifknop die er links opzit.
7. Klik op de afstand die rechts van de computer ligt.
8. Bekijk alle berichten. Pak de foto die uit de computer komt.
9. Druk op de rode knop van de computer. Pak je ID Card er uit.
  Ga uit dit scherm, je staat weer in je kamer
10. Ga in het douchehok (links). Doe het kastje open. Pak de verbanddoos en de spuitbus.
  Ga uit dit scherm, je staat weer in je kamer
11. Ga na je inventory (=plaatje rechtsonder). Klik op je kleren en druk op [return].
12. Sleep nu de kleren naar je figuur. Doe dit ook met de jas, het pistool en de ammunitie.
Verlaat je kamer, je staat nu in een gangetje 13. Druk op de onderste knop, rechts naast de deur. Je verlaat het gebouw. Je bent nu bij de stadskaart: vanuit hier kun je reizen naar andere plaatsen. 14. Bekijk de stadskaart van dichtbij. Ga naar de City Hall. 15. Praat met de bloemenverkoopster. Koop een paar rozen. Betaal met je ID Card, zodra ze daarom vraagt. 16. Ga het steegje links van het zittende mannetje in. Ga naar het gebouw van de City Hall. 17. Ga in het meest linkse gangetje. Wat je tegen de secretaresse zegt maakt niet uit. 18. Praat met het middelste meisje. Het is Karin, je vriendin. 19. Ze is boos omdat je een afspraak bent vergeten. Zeg dat het je spijt en dat je rozen voor haar hebt. 20. Geef haar de rozen en stem in met de nieuwe afspraak. Schrijf hiervan de tijd op. Verder krijg je nog sleuteltjes van Karin. Ga weer helemaal terug naar de stadskaart en ga naar Blade's. 21. Open de deur door je ID Card in het apparaatje rechts van de deur te stoppen of open de deur door op de soort douchekop links boven te drukken. Ga in je kamer. 22. Open de kastje links boven de wasbak met de sleuteltjes die je net hebt gekregen. Pak alles eruit wat erin ligt. (4 bommetjes, 1 chocolade reep en een apparaat met draadjes ("wire tester")). Ga weer na de stadskaart. Ga naar Pleasure Dome. 23. Ga in het Pleasure Dome. Twee bewakers checken je op wapens. Kies antwoord 2. Geef het pistool aan de vrouw achter lokaal. De bewakers vragen of je nog meer voor hen hebt. 24. Geef de reep chocola aan de vrouw achter het loket. Nu krijg je een pas ("claim ticket") om je pistool weer op te kunnen halen. Geen paniek als dit niet lukt. Niks aan de hand! Gewoon verder gaan!
25. Ga naar de bar. 26. Praat met de man in de groene jas, die helemaal achteraan zit. 27. Zeg dat er een vriend van hem in problemen is. Noem de naam Chandra V. Als hij om bewijs vraagt, laat je de foto uit de computer zien. 28. Hij neemt je mee naar een achterhokje. Praat rustig met hem en vraag wie Chen is. Hij geeft je het adres. 29. Ga uit de Pleasure Dome en vergeet niet je pistool op te halen. Ga weer terug naar de stadskaart en ga naar Chen Lu's. 30. Open de deur en kijk naar het lijk op de grond door er met je muis over te gaan en op [return] te drukken. 31. Bekijk de computer. Zet hem aan en haal de ID Card eruit. 32. Verlaat Chen Lu's. Ga naar de stadskaart. 33. Ga meteen weer naar Chen Lu's toe. 34. De deur is afgesloten door de politie. Open het met de net gevonden ID Card (stop deze links in de deur). Haal hem er ook weer uit. 35. Bekijk de computer weer van dichtbij, zet hem aan en stop de Chen's ID Card erin. Bekijk aandachtig de berichten. Haal de kaart er ook weer uit. 36. Ga door de deur rechts. Pak het zakje drugs ('M.T.Z.') dat links ligt. 37. Ga weer uit deze deur. Ga naar het tussendoor gangetje. 38. Klik op het glinsterende oog van de draak. De draak gaat naar beneden. 39. Bekijk de kluis van dichtbij. Voer de code 0772 in en open de kluis. Haal de chocolade-reep en het Chinese perkament eruit. Ga naar de stadskaart en naar de City Hall. 40. Ga het steegje rechts van de bloemenverkoopster in. Ga dan in het tussendoor steegje. Je ziet een schutting. Ga door de schutting. 41. Hier zit een oude man. Praat met hem en geef hem het Chinese perkament. 42. De man vertelt je zo'n beetje het verhaal van het spel, dus luister goed. Hij geeft je een boek, een steen, een kogelvrij vest en Chinees gelukskoekje. 43. Stop het allemaal in je inventory. Ga naar je inventory en doe je jas uit. Doe het kogelvrij vest aan en doe je jas er weer overheen. Ga naar de stadskaart en naar Karin's. 44. Laat de tijd voorbij gaan (klik in je inventory op de pijltjes), tot Karin komt. Geniet van het boeiende filmpje. Ga naar de stadskaart en ga naar de City Hall. Ga hier naar Karin (meest linkse gangetje). 45. Praat met Karin. Ze vraagt of je haar iets kan laten zien. Geef haar de drugs en ze zal zeggen dat je de uitslag van het onderzoek naar dit 'spul' later kan ophalen. Geef haar de ID Card die je bij Chen Lu hebt gevonden. Kijk naar alle adressen op de kaart door op de 1 en 2 te klikken. Ga naar de stadskaart en naar Jonny Qwong's. 46. Open de put die je ziet en kruip erin. Kijk naar de deur. Kijk naar het schema op de deur (=linker plaatje). Gebruik een bom op het slot van de deur. Open de deur. Gebruik de "wire tester" in het lege vakje (rechtsonder) van de kast. Nu moet je drie kabeltjes vast maken. Save hier eerst even, want je gaat hier zeker wel een paar keer dood. Maak de kabels vast volgens het schema op deur en er zal een groen lampje gaan branden.
Ga naar de stadskaart en naar Blade's. 46. Ga in je kamer en kijk op je computer. Bekijk het nieuwe bericht dat je net via de kabeltjes hebt afgeluisterd. Laat nu in je inventory een nacht voorbij gaan (in je kamer blijven!). Als je uit bent geslapen ga je weer uit je kamer. Ga naar de stadskaart en naar de City Hall. Ga hier naar Karin (meest linkse gangetje). 47. Vraag haar of het lab-report over de drugs al klaar is. Ze geeft het je. Laat haar wat info winnen over Deng Hwang's. Het blijken dubieuze personen. (Als ze vraagt of je haar nog meer kan laten zien kun je haar ook nog 'the rock of life' (steen van oude man uit steeg) geven. Hier heb je niks aan, maar je hebt de steen later toch niet nodig & ze blijkt er blij mee). 48. Ga weer uit het 'Burea of Records'. Schreeuw tegen Jenny (de secretaresse) dat je de burgemeester wilt zien. (2x antwoord 1). 49. Dat mag. Ga in de gang waar de betonnen pijlers voor staan. 50. Praat met de major. Geef hem de videoband van het lab-report van de drugs. (Antwoord 3-2-2). Je krijgt nu een L.A.P.D. kaart waarmee je het politiebureau inkan. 51. Ga weer uit Mayors Vincenzi's bureau. Ga rechts in de "police quaters". Laat de bewaker je L.A.P.D.-pas zien als hij erom vraagt. Ga verder naar binnen. Pak het grote geweer ("assault rifle"). Ga weer naar buiten. Ga naar de stadskaart en naar de City Hall. Ga naast het bloemenvrouwtje rechts. 52. Ga vervolgens weer rechts (waar nu het hek open staat). Kijk naar de knoppen (met het vergrootglas), recht voor je op het gebouw. Blaas deze dingen op door er een bommetje op te leggen. Bekijk het filmpje. Ga weer helemaal terug naar de stadskaart en ga naar Blade's.
53. Bekijk de berichten op je computer. Bekijk het nieuwe bericht. 54. Versnel nu de tijd (door middel van het >> knopje in je inventory). Eerst krijg je een filmpje te zien over de moord op Johnny Qwong. Als deze is afgelopen, versnel je weer de tijd. Je krijgt weer een filmpje te zien, waarin je vriendin Karin ontvoerd wordt. 55. Bekijk na dit filmpje het nieuwe bericht op je computer. 56. Laat nu de tijd weer sneller gaan, totdat een dag voorbij is (je hebt dan geslapen). 57. Bekijk wederom de computer - je hebt een nieuwe bericht van The Jake. Ga naar de stadskaart en naar de City Hall. Ga naast het bloemenvrouwtje rechts. 58. Laat hier de tijd voorbij gaan, totdat het 8:30 is. 59. Dan kom je The Jake tegen, die in nood is. Help hem. Je krijgt een soort arcadespelletje te zien.
60. Je kan dit spelletje proberen te winnen (sturen met pijltjestoetsen, [space] = schieten en [return] = springen.) Je kan echter ook gewoon winnen als je vijf keer afgaat, dan krijg je deze keus. 61. Als je hebt gewonnen, bedankt The Jake je en hij geeft je een ID Card. Vergeet deze niet in je inventory te stoppen. Als je toch in je inventory bent, stop dan gelijk even je assault rifle in je handen. Ga naar de stadskaart en als een razende door naar het reservoir. 62. Schiet hier alle wachters neer, door [alt] ingedrukt te houden en op ze te richten en op de muis te klikken. Als je erg gewond bent, gebruik dan je medicijnendoos op jezelf om te herstellen. 63. Pak de "assault rifle" (dat blauwe ding) dat op de grond ligt. Spring in de witte zweefauto.
Kijk in de auto naar de stadskaart. Ga naar Deng Hwang's. 64. Stap uit de zweefauto. Ga in de lift links. Praat met de receptioniste. Slijm flink bij haar om door de security-deur te mogen (antwoorden 3-1-3-3). Ook kun je je deodorant in haar gezicht spuiten (ga naar je inventory, doe deo in je hand, gebruik [alt]-toets om te richten) om haar te overtuigen. 65. Ga links door de security-deur. Save hier het spel een keer. 64. Kijk in de security room rechts naar het regelpaneel. Druk alle knoppen naar beneden en druk ook op de off-knop. Er wordt een beveiligingscode gevraagd. 65. Ga naar je inventory en kijk naar je "fortune cookie". Hier staat RYP YWP YRP WRY PBW" op. Elke letter staat voor een kleur: druk dus op achtereenvolgens: rood, geel, paars, geel, wit, paars, geel, rood, paars, wit, rood, geel, paars, blauw, wit. 66. Kijk of alles echt uit staat (vaak nogmaals op de off-knop drukken). 67. Ga weer uit deze kamer. De receptioniste roept de bewaking die niet komt, omdat jij het systeem onklaar hebt gemaakt. 68. Ga de deur gelijk rechts van de receptioniste in. 69. Ga de eerste rode deur in. Pak de schroevendraaier. Open de electriciteitskast. Haal de bovenste hendel in de electriciteitskast over. Gebruik de schroevendraaier op het andere deel van de kast. Pak de draden uit de kast. 70. Ga weer deze kamer uit en ga in de tweede rode kamer. Je zit Karin daar liggen. Gebruik de draden op haar.
72. Bekijk Karin dan van dichterbij. 73. Trek de drie stekkertjes uit haar nekband. 73. Bekijk vervolgens het schokkende filmpje.
74. Je komt weer in een arcade-spelletje terecht. Het principe is hier hetzelfde als in het andere arcade-spelletje. Deze kun je weer proberen te winnen, maar na vijf keer afgaan, kun je dus ook weer winnen. 75. Geniet van het einde van het spel.

klik hier om terug te gaan naar de TNMP Page