Make your own free website on Tripod.com
Hier is de oplossing voor Atlantis:

Atlantis: Ontvangstkamer

Ten eerste is het hier handig om de "brightness" van je monitor op zinn lichtst te draaien, zodat je wat ziet :). Pak de ladder, en gebruik hem op de plaats waar het plateau is afgebrokkelt. (Als je de Team-weg speelt wordt Sophia nu ontvoerd). Open het kistje, en pak de metalen staf. Stop hier een pareltje Orichalcum in. Gebruik de stenen op het paaltje, en draai ze net zoals in Plato's Lost Dialog staat, maar dan precies andersom. (Dus als je normaal de zon boven zou leggen, leg hem dan nu onder). Druk op het paaltje, en stop een pareltje Orichalcum in de mond van het standbeeld, die zojuist geopend is. Pak je ladder, en de stenen weer op en loop de deur door.

Atlantis: Buitenste Cirkel

Het is hier belangrijk dat je ALLE kamers verkent. Open steeds de roosters in de kamers om naar de andere kant te kunnen komen. Deze oplossing gaat er vanuit dat je in alle kamers al geweest ben. Mocht je een Duitser tegenkomen, sla hem dan in elkaar of vlucht. Sla hem in ieder geval een keer in elkaar, want dan vindt je een worstje. Pak in een van de kamers met oude robot-onderdelen het bronzen tandwiel van de muur, pak in de andere kamer met robot-onderdelen andere bronzen tandwiel met spaken. Gebruik in de kamer met de kloof in de vloer je ladder op deze kloof en pak de stenen beker. Als je achter een standbeelt in de gevangenis uitkomt, moet je hier een parel Orichalcum instoppen. Pak ook in een van de kamers het beeldje van een slang. Pak ook ergens het vis-achtige hoofd van een beeldje. Pak de ribbenkast van het geraamte in het "metro-station". Ga naar de krabben-kamer. Gebruik het worstje (of de boterham, als je de denk- of team-weg hebt gespeeld) op de ribbenkast, en leg deze in de poel in het midden van de kamer neer. Pak hem weer op, als er een krab inzit. Ga naar de lava-kamer. Gebruik de stenen beker met de verhoging en de visse-kop met de verdieping. Je hebt nu een beker vol met lava. Ga naar de machine-kamer. Gebruik het bronzen tandwiel met spaken op de lege plek en giet je beker met lava leeg helemaal boven in de trechter. Pak de Orichalcum-parels die nu zijn gemaakt. (Mocht ooit je Orichalcum opraken, dan kun je gewoon weer nieuw lava halen, en weer opnieuw de machine gebruiken). Pak het tandwiel met spaken weer op en loop naar de wachtkamer. Stop een parel Orichalcum in het slange-beeldje. Stop nu een parel Orichalcum in het vis-beeld wat hier staat. De deur opent. Loop de deur door en ga naar de gevangenis. Pak het deel van het standbeeld wat hier ergens op de grond ligt. Loop naar het kanaal.

Atlantis: Middelste Cirkel

Gooi de krab in de ribbenkast naar de octopus. Stap het kanaal in en ga op het krabben-vlot staan. Doe een parel Orichalcum in de mond van het krabben-vlot. De hekken hier krijg je open door een van de stenen op de paaltjes te gebruiken. Kijk een aantal keer naar de botten die hier verspreid liggen. Vaar vier schermen naar rechts en klim de trap op. Pak het halve tandrad en sluit de kastdeur. Kijk naar de kastdeur. Ga terug naar het vlot en vaar een scherm naar links. Ga de doorgang door. Gebruik de ladder met het rechter standbeeld. Gebruik de ketting met de rechter ring. Open de borstplaat. Kijk naar de borstplaat. Gebruik het rad met spaken op het gat in het midden. Gebruik hier ook het stuk van de robot op. Gebruik het halve tandrad op de rechter helft van de borstkas. Zet het rad wat je nog over hebt in de linker bovenhoek. Gooi een parel Orichalcum in het midden. Nu kun je de andere ketting aan de linker ring vastmaken. Kijk weer naar de borstplaat. Maak het rad wat linksboven zit nu linksonder vast. Gooi een parel Orichalcum in het midden. De deur gaat open. Pak de stang van de grond. Ga helemaal terug naar de gevangenis met Sophia. Geef haar de stang. Open het hek. Zeg dat je een plan hebt en zeg dat Sophia haar stang moet gebruiken. Sophia zal nu de cel uitkomen. Open het hek weer en pak de stang weer op. Loop nu helemaal terug naar de kamer waar je stang hebt gevonden. Ga de deur door. Volg Sophia naar beneden, en dan de deur in. Ze is nu bezeten van de geest van Nur-Ab-Sal. Loop de trap op en pak de sceptor. Kijk naar Sophia. Stop een parel Orichalcum in de mond van haar halsband. Gebruik nu het kistje met de halsband, en je gooit het kistje en de halsband in de lava-groeve. Loop de deur uit, naar beneden en de deur rechts in. Klim de trap van de machine op. Gebruik de stang of de sceptor in het linker gat en de stang of de sceptor (degene die je over hebt) in het rechter gat. Druk op beide hendels. Gooi een parel Orichalcum in de mond. Pak beide hendels weer op. Stop de hendels in het linker en in het middelste gat. Loop naar het gat wat je rechtboven in het scherm ziet.

Atlantis: Binnenste Cirkel

Loop door het gat rechts vanwaar je binnen komt. Loop het gat in rechts van de trap. Loop nu de linker van de twee gaten in. Loop de trap op en loop de linker van de twee gaten in. Loop het gat rechts in. Loop de linker van de drie gaten in. Kijk nu goed naar de muur en schrijf op een papiertje ofzo op hoe de stenen zijn gedraaid. Loop de trap rechts helemaal op en loop de linker van de twee gaten in. Nu moet je over een afbrokkelende brug lopen. Dit is gewoon een kwestie van geluk. Als het mis dreigt te gaan kun je altijd weer helemaal naar links lopen en de brug komt weer te voorschijn. Loop de trap af en het gebouw in. Gebruik de stenen op het paaltje en draai ze zoals je op de muur hebt gezien. Kerner zal opeens verschijnen. Praat een tijdje met Dr. Ubermann. Kerner zal de machine uitproberen, maar het experiment lukt niet en hij wordt geen God, maar een duivel. Probeer nu met Ubermann te praten totdat je ziet "Ik hoop voor je dat het niet klopt". Kies dit en kies daarna: "Als ik God ben, stuur ik je naar de hel". Kies daarna: "Nog nooit van Gods-wraak gehoord" (Save eerst, het kan ook fout gaan, en dan moet je zelf de machine uitproberen...) Dr. Ubermann zal nu zelf gaan en nu heb je het spel uitgespeeld! Kijk nog even naar het coole eind-filmpje.

The end...

Terug naar de TNMP