Make your own free website on Tripod.com
Hier is de oplossing voor de Denk-weg:

Denken: Monte Carlo

Ga naar Monte Carlo. Kijk net zolang naar mensen totdat je Trottier tegenkomt (Hij heeft grijs haar en een bruin jasje). Praat met hem. Vraag of hij Trottier is. Zeg dat je Dr. Indiana Jones bent. Vraag wat hij over Atlantis weet en beantwoordt zijn vraag net zoals in Plato's Dialog staat. Je krijgt zijn visite-kaartje. Ga nu naar Algiers.

Denken: Algiers

Loop over de markt en ga het steegje achterin in. Geef het kaartje van Trottier aan de man die in de winkel staat. Vraag om een afspraak met Omar. Volg de man als hij van de markt af loopt. Je bent nu in de binnenstad. Volg de man met het rode hoedje, net zoland totdat je hem op de markt tegenkomt. Praat met hem en zeg dat hij een mooi hoedje heeft. Zeg dit nog een keer, en zeg dan dat je hem geweldig vindt. Zeg dan dat je hem zo vrolijk vindt en dat je gefrustreerd bent. Je krijgt zijn hoedje. Ga terug naar het plein waar Omar's dinaar was. Geef hem het hoedje en vraag nog een keer om een afspraak. Volg hem net zolang totdat je ziet welk hui shij ingaat. Ga hier ook naar binnen. Praat met Omar. Loop de wandkast in. Als Omar er ook inkomt, moet jer weer uit lopen en de deur sluiten. Praat weer met Omar. Pak het raven-beeldje en het andere rode beeldje. Pak de stok, en gebruik deze op de hangende doek achterin. Je zult een kaart krijgen. Gebruik de kameel. Nu moet je met de kameel door de woestijn rijden en steeds bij Nomadenkampen stoppen. Vraag aan de Nomaden wat ze op de kaart herkennen, net zolang totdat er eentje zegt dat de 'X' vlakbij is. Als je door iemand wordt gestopt kan je hem omkopen met de beeldjes. Probeer te vermijden dat je gestopt wordt, want je hebt maar twee beeldjes. Ga naar de 'X' (deze zie je nu op de kaart) en je komt bij een opgraving. Open de benzinetank van de vrachtwagen. Open ook de motorkap en open ook de deur. Pak het briefje. Klim de ladder af en pak de slang, een stok uit de scheepsromp en de vaas. Klim weer naar boven en ga naar de vrachtwagen. Gebruik de slang in de bezine-tank en gebruik de vaas op het uiteinde van de slang. Klim de ladder weer af en ga naar de generator. Open de metalen kap en gebruik de vaas op het benzine-tankje. Druk op het "kleine metaalding" en het licht gaat aan. Druk op het ronde stukje van de linker muurschildering en je vindt een beeldje. Gebruik de stok uit de scheepsromp op de brokkelige muur rechts. Open de voorklep van de generator en druk weer op de knop. Pak de bougie en klim de ladder weer op en loop weer naar de vrachtwagen. Stop een parel Orichalcum in het beeldje. Gebruik de batterij op de motor en gebruik het beeldje op de bougies. Sluit de motorkop en sluit ook de benzinetank. Gebruik de vrachtauto en je gaat naar Monte Carlo.

Denken: Monte Carlo

Praat met Trottier. Zeg dat hij in gevaar is. Praat een paar keer met hem (net zolang totdat hij door een paar Duitsers wordt ontvoerd). Achtervolg nu de rode auto en bots er 4 keer tegenaan. De Duitsers zullen nu vluchten, maar het lijkt erop dat Trottier gewond is. Praat met Trottier. Kijk naar het telegram en loop nu steeds naar kruispunt, en kijk hier op de straatnaambordjes. Je moet op zoek gaan naar de kruising van de twee straten die op het telegram staan. Kijk hier naar de putten. In een van de twee zit iets. Open deze put en je krijgt een zonne-steen. Ga terug naar het hotel en gebruik de taxi. Je gaat nu naar Thera.

Denken: Thera

Loop het pad op, en probeer naar alle drie de plekken op de berg te gaan. Bij een van de drie is een ondergrondse gang. Loop de gang in en ga naar links. Pak de schop. Sluit de deur. Gebruik je zonne-steen op het geheime vakje en draai hem zoals in Plato's Dialog staat. Druk op het paaltje en open de bronzen deur. Pak het plakaat. Sluit de deur weer en pak de zonne-steen. Loop naar rechts. Gebruik de deur met de schop (dit lukt soms niet meteen de eerste keer). Je ziet een filmpje en je bent weer buiten de opgraving. Sluit de kist en pak de rekening. Loop terug naar de haven. Pak het visnet. Pak de grote mand op en vraag of je het plakaat tegen de mand kan ruilen. Pak de mand nog een keer. Open de kist en zeg dat je je balon terugwil. Open de kist weer en pak de balon. Loop terug naar de ondergrondse gang in de bergen. Gebruik het visnet met de mand. Gebruik de balon met de mand. Gebruik de slang met de balon. Gebruik de balon met de luchtschacht. Gebruik de balon. Nu moet je balon besturen totdat je een onderzeeër ziet, en hier moet je hem op landen.

Denken: U-Boot

Ga de ladder op. Open het luik en klim erin. Klim naar beneden. Pak de waslijn en loop naar links. Pak het brood. Pak de worst. Gebruik de worst met het brood. Loop naar rechts en geef de sandwich aan de soldaat. Open het kastje en pak de maansteen en de torpedo-handleiding. Je krijgt nu een stukje film te zien. Klim naar beneden en loop naar rechts. Pak de doek. Loop helemaal naar links. Gebruik de doek met de draden. Gebruik de torpedo-handleiding met de controle-eenheid. Haal de hendel over. Open het luik, klim naar boven en loop naar rechts. Open de kast, ga erin, sluit hem en gebruik je Indiana Jones kleren. Open de kast weer en loop helemaal naar rechts. Gerbuik de torpedo-handleiding op de stuur-eenheid. Open de torpedo-deur. Gebruik de waslijn met de starthendel. Ga de torpedo-deur in en trek aan de waslijn.

Denken: Creta

Loop naar het paalje. Gebruik de stenen op het paaltje. Draai ze zoals in Plato's Dialog staat en druk op het paaltje. Pak de stenen weer op. Ga de deur in.

Denken: Creta Doolhof

Pak twee van de standbeeld-hoofdjes. Loop de doorgang door, en gebruik je zweep op het laatstje standbeeld-hoofdje. Loop de trap op, en dan de linker deur door. Gebruik alle standbeeld-hoofdjes op de plank. Loop nu de linker deur bovenin in en gebruik je zweep op het grote standbeeld-hoofd. Ga ook op de drukplaat staan. Hier vind je je oude vriend professor Sternhart. Pak de staf. Pak de zonne-steen. Pak de sjaal. Kijk naar de waterval en gebruik de ketting. Loop naar rechts, weer naar rechts, en dan naar links. Je bent weer in de kamer met de plank met de standbeeld-hoofdjes erop. Ga de geopende deur in. Klim naar boven en loop naar rechts. Gebruik de stok op het blokje hout. Loop terug naar links, boven en dan naar rechts, en weer naar rechts. Gebruik de stok op de mond, en de lift gaat naar boven. Pak het gouden kistje. Loop door de deur achterin. Stop een parel Orichalcum in het standbeeldje wat je bij je hebt. Gebruik het standbeeldje met de klep. Ga het gat in. Gebruik de stenen op het paaltje en draai ze zoals in Plato's Dialog staat. Druk op het paaltje. Pak de stenen op en loop de geopende deur in. Loop naar rechts. Kijk naar de botten. Loop weer terug. Open het kistje. Stop je Orichalcum parels in het kistje. Sluit het kistje. Gebruik de waslijn met de kam. Gebruik de sjaal met de kam. Gebruik de statisch geladen kam. Gebruik nu het stuk uit de scheepsromp op de linker muur. Je zult zien dat een deur verschijnt. Druk tegen deze deur en loop naar binnen. Pak de parel Orichalcum. Stop een parel Orichalcum in de mond van het hoofd op de "metro". Je komt nu in de "ontvangstkamer" van Atlantis!

Bekijk de oplossing voor Atlantis

Terug naar de TNMP