Make your own free website on Tripod.com
Hieronder vind je de complete oplossing van Indiana Jones IV - The Fate of Atlantis. Dit is een adventure voor de PC en Mac.

Actie: Monte Carlo

Loop naar het zeldzame standbeeld, je zal door een luik in de vloer vallen. Vervolgens klik je op het touw, weer zal je vallen. Klik nu op de linker boekenkast en je valt weer. Raak het tweede kattenbeeldje van links aan, en je zult merken dat het een echte kat is! Je belandt in de kelder. Open alle 3 de kasten, en in de laatste zit een beeldje. pak dit, en je krijgt een lange filmpje te zien, waarin het beeldje wordt geopend, en er een soort metalen parel in zit. Je ziet dat Kerner het beeldje steelt, en omdat hij een tijdschrift aachterlaat waar jij met Sophia instaat, besluit je Sophia op te zoeken in New York.

New York

Pak de krant en loop naar de achterdeur. Je kunt nu proberen de dozen te shuiven en dan via de brandtrap de zaal in te gaan, maar je kunt ook de achterdeur openen. Er komt een dikzak te voorschijn. Je kunt hem proberen om te praten, maar het maakkelijkste is dit: Scheldt hem zoveel mogelijk uit en vecht met hem. (Tip: Wil je snel van dit soort gevechten af zijn, druk dan de '0' of 'Ins' in op het numerieke toetsenbord-gedeelte. Loop de deur in. Praat 3 keer met de belichtingsman. Je krijgt twee keer een stuk van een optreden van Sophia over Atlantis te zien. Geef hem de krant en maak hem nieuwsgierig door te vragen of hij zich niet afvraagt wat er in de wereld gebeurd. Hij zal met de krant weglopen. Druk de linker en rechter hendel in en drunk op de knop. Je krijgt weer een lang stuk film te zien, waarin je kennismaakt met Orichalcum, het metaal uit Atlantis. Het maakt niet uit wat je tegen Sophia zegt. Je vertrekt samen met haar naar IJsland.

IJsland

Loop de opgraving in en praat met Bjorn Heimdall. Vraag hem alles. Hij zal je vertellen over buitenaardse wezens, maar over Plato's Lost Dialog weet hij niets. Hij adviseert je om met Sternhart in Tikal en Costa op de Azoren te gaan praten. Ga naar de vrachtwagen, en zet je koers richting Tikal!

Tikal

Ga de jungle in, en je zult een dier zien. Gebruik je zweep met het dier, net zolang totdat het door de doorgang midden bovenin de jungle gaat (je moet het een beetje uitmikken). Je ziet nu hoe het dier, samen met een slang een ravijn in valt. Loop ook door de doorgang en gebruik de boom. Je komt nu bij Sternhart's tempel. Probeer de tempel binnen te gaan, maar je zult door Sternhart worden tegengehouden. Zeur door ttotdat je de naam van Plato's Lost Dialog moet noemen. Zeg dat je deze niet weet. Praat met de papagaai (hij zit in een boom bij het ravijn) en vraag: Titel? Nu zal hij de naam van Plato's Lost Dialog zeggen: "De Hermocrates". Probeer weer de tempel in te gaan, en als Sternhart je tegenhoudt, zeg je de naam. In de tempel moet je aan Sophia vragen of zij Sternhart kan afleiden. Loop snel weer naar buiten en jat de olielamp. Loop weer naar binnen, open de olielamp en gebruik hem op het stukje muurschildering wat een diepe rand heeft. Pak dit stukje en gebruik het op de dierenkop. Trek de slurf omhoog en je ontdekt een Atlantisch graf. Sternhart gaat ervandoor met de wereldsteen, maar je kunt nog wel een parel Orichalcum pakken. Ga terug naar de opgraving in IJsland.

IJsland

Dr. Bjorn Heimdall is ingevroren. Gebruik de parel Orichalcum in de kop van de slang, hij zal zichzelf loswarmen. Pak het beeldje van de slang en ga naar de Azoren.

Azoren

Vraag aan Sophia of zij met Costa wil praten. Je speelt nu even met Sophia. Open de deur en praat met Costa, en vraag over Atlantis en Plato's Lost Dialog. Uiteindelijk moet je vragen of Costa ook met Indy wil handelen. Vraag of Indy het overneemt. Open de deur en biedt Costa het slangenbeeldje aan. Hij zal je zeggen in welke verzameling je Plato's Lost Dialog kunt vinden (dit is altijd verschillend). Je zal automatisch teruggaan naar het Barnett College, maar eerst zie je nog een grappig filmpje met Kerner en Ubermann.

Barnett College

Ga eerst even naar je kantoor aan de overkant om daar een pot mayonaise uit je ijskast te pakken. Ga dan terug naar het Barnett College. Loop naar de kelder, pak een kooltje en de oude lap. Ga de kelder uit, en loop naar boven. Kijk naar het stoeltje en pak het stukje kauwgum, klim in het touw, schuif de doos opzij en pak de pijlpunt uit de kast achterin. Loop weer terug naar de kelder. Gebruik het stukje kauwgum op de kolen-glijbaan, en je loopt naar boven. Kijk naar alle katten-beeldjes, en pak degene van was. Nu zijn er verschillende manieren om Plato's Dialog te vinden (probeer ze allemaal, want er werkt er steeds maar een!):

Manier 1: Ga naar de kelder, open de oven, smelt het wassen katje en je vindt Plato's Lost Dialog.
Manier 2: Ga naar de kamer waar je de pijlpunt vond, gebruik de mayonaise op de totempaal en trek er twee keer aan. Klim erin, kijk in de urn, en pak de as, erin vind je een sleutel. Klim naar beneden, en gebruik de sleutel met het kistje wat achter de zware doos lag. Hierin zit Plato's Lost Dialog.
Manier 3: Ga naar de kamer waar je het wassen katje vond, en zoek tussen de boeken op de grond. Hier ligt Plato's Lost Dialog tussen.
Manier 4: Ga naar de kamer waar je het wassen katje vond, en gooi het kooltje naar het boek in het gat in het plafond. Het boek valt naar beneden. Pak het, en je ziet dat het Plato's Lost Dialog is.
Manier 5: Ga naar de kamer waar je het kauwgummetje vond, en gebruik de lap met de pijlpunt. Gebruik deze "schroevendraaier" op alle schroeven van de omgevallen kast, en open deze kast. Hierin vind je Plato's Lost Dialog.

Loop terug naar je kantoor en je hebt een lang gesprek met Sophia. Nu moet je een van de drie wegen kiezen: Actie, Denken, of Team. Je kunt hier het beste saven, want dan kun je later ook nog eens een andere weg proberen. Welke van de drie je ook kiest, je zult uit het kantoor weglopen, en in je auto stappen.

Vanaf hier gaat het spel in verschillende delen verder. Kies hieronder van welk deel je de oplossing wil zien.

  • Actie-weg (Zonder Sophia, minder veel puzzels, meer gevechten).
  • Denk-weg (Zonder Sophia, veel puzzels).
  • Team-weg (Samen met Sophia, erg veel puzzels. Deze weg is het moelijkst).
  • Atlantis (Hier kom je met elk van de wegen weer uit).

Terug naar de TNMP