Make your own free website on Tripod.com

Het is 28 maart, jaar 2001. Tom zit werkloos thuis te niksen. Plotseling komt echter Niels (die deze dag vrij heeft van school) de vestibule van Tom binnenvallen om hem te melden dat de uiterwaarden van de IJssel bij Velp volkomen overstroomt zijn. Dit vinden onze helden zo verrassend, dat zij besluiten er een foto reportage aan te wijden, zodat ook al de toekomstige generaties van dit machtige schouwspel der natuur kunnen genieten.

[ Info ] Omdat Pieter en niet bij is, moeten Niels en Tom zelf uitvinden hoe de fotocamera werkt. Na veel gekloot krijgt Niels het eindelijk voor elkaar, en kunnen ze beginnen kiekjes te maken van de overstroomde IJssel.

[ Info ] (linksboven:) Tom kijkt vanachter het treurig alleenstaande dranghek uit over het vele water. (rechtsboven:) Het vele water schuwt niet voor een ijzeren paal (=ex-verkeersbord) noch voor een dranghek meer of minder.

[ Info ] (linksboven:) In de verte de boerderij van Eggink, die maar met een roeibootje of iets dergelijks naar "het vaste land" moet zien te komen (boer Eggink, niet de boederij). (rechtsboven:) Deze oorspronkelijke oudere hangplek (bankje+prullenbak) is op dit moment bezet door het vele water. (Nog een stapje achteruit, Tom!)

Verder