Make your own free website on Tripod.com

Wat moeten we naar buitenaardse wezens sturen, als ze bestaan?

TOM: Wat moeten we naar buitenaardse wezens sturen, als ze bestaan?

NIELS: Iets met plaatjes. Een CD is dus vet onzin, want ze hebben toch geen CD speler.

PCL: Een plaatje van een mens ofzo.

TOM: Of een levend organisme? Plantje of iets dergelijks?

NIELS: Nee, want waarschijnlijk zijn die planeten zo ver weg, dat die plant al dood is als hij ooit aankomt.

TOM: Ja, maar EVOLUTIE!!!!

NIELS: Wat bedoel je nou weer?

TOM: Pieter legt het vast wel ff uit...

PCL: Eh.. watte evolutie? Wat mot je daar nou weer mee Tom?

TOM: Kijk Pieter blijkt in zijn praten nog een holbewoner. Hij heeft dus nog niet eh... onder invloed van de evolutie gestaan!

NIELS: Ja maar wat heeft dat nou weer met die buitenaardse aliens en zo te maken?

PCL: Ben jij.. eh wel geevolueerd ofzo, waar sta jij dan onder invloed van, Tom?

TOM: Ik zal uitleggen wat ik bedoelde met dat plantje. Je neemt een plantje. Je pleurt die in zo'n ruimteschip-ding. Die knal je de ruimte in. Dat plantje evolueert tot kwal, vis, krokodil, dinosaurus, olifant, gorilla, mens! Dat duurt miljarden jaren! Dus tegen die tijd dat dat ruimteschip daar is, zit er een ontwikkeld mens in, die ons kan informeren over de aliens!

PCL: Jij hebt wel een erg grote fantasie, eh Tom.

NIELS: FF voor de duidelijkheid, een dinosaurus past niet in een kleine ruimte-capsule. En er is ook nooit genoeg voedsel voor die hele reis en zo.

TOM: Weet je wat een "autarkie" is, Niels?

NIELS: Uhmmm... ooit wel eens van gehoord geloof ik, maar ik zou het zo snel dus echt niet weten meneer T.

TOM: Een zelfvoorzienende staat! Dus eigen voedsel en shit enzo. Pieter zeg ook eens wat ZINNIG!!!

PCL: Ja, maar ik denk Tom gaat intilligent doen, dus ik houd m'n mond maar dicht.

NIELS: Intilligent? Heb jij nou een diploma als enige TNMP lid? IEK INTILLIGENT!

PCL: Dat boeit toch helemaal niet, en we hadden het er trouwenss ook niet over, terug naar Tom's boeiende verhaal! Over Auto's enzo!

NIELS: Ja meneer Tom de int*E*lligenteling, wat heeft die autarkie nou weer met dit te maken. Er is toch geen voedsel aan boord en die dino vreet echt zichzelf niet op hoor.

TOM: Door gebrek ontstaat er snelle intelligentie en creativiteit bij de "inwoners". Deze mensen/beesten zullen zelf ontdekken dat ze slechts met een zelfvoorzienende staat kunnen leven! Snappie?

PCL: Ja, hoor Tom, in een klein ruimteschipje staat een plant, en dan ontstaat er al meteen een hele beschaving, volgens heer Tom.

NIELS: Pieter, goed punt, je hebt gelijk. Terug naar de vraag "Welke boodschap zullen we sturen"? Ik denk dat we helemaal niets moeten sturen. Dan weten die aliens ook niet dat we hier zijn.

TOM: Idioten! Jullie zitten mij lekker de hele tijd af te zeiken? Maar komen jullie zelf met iets zinnigs? Nee, meneer Niels en meneer Pieter zitten te zeiken over "intilligent" en "intelligent"! Nou knappe koppen hoor!

NIELS: Nou, niet echt nee. Na de HAVO moet je toch wel weten hoe je dat schrijft. Hahaha. Maar terugkomend op jouw autarkie en zo, hoe onstaat die uit 1 wezen/plant/whatever?

PCL: Maar, daar hadden we het helemaal niet over, wat sturen we die aliens?

TOM: "maar"..."wat"..."nou"...debielen, kunnen jullie ook nog wat anders zeggen? We kicken gewoon die fuckin' plant de hemel in en dan doet die klote evolutie z'n teringbest en voor de rest fucked het allemaal maar op!

NIELS: Wij kunnen ook net als jou wel semi-inteligent klinkende onzin gaan uitkramen, maar dat heeft dus vet geen zin. En vreet die plant voor mijn part op. Stuur gewoon een foto van Ricky Martin en die aliens ontwijken de aarde met een straal van 30 miljard lichtjaren. En dat wou Niels nou ff kwijt.

PCL: Nou daar heb ik niks meer op te zeggen. Jij wel, Tom?

TOM: Beter semi-intelligent dan quasi-debiel!

PCL: Jij kraamt onzin uit, en wij kramen net zulke grote onzin uit.

NIELS: We kunnen ze ook een soort gewicht ofzo sturen ?

TOM: Een gewicht??? Waar slaat dat in vredesnaam op? Nee, ik denk dat we ze een telefoon-nummer moeten sturen en op die telefoon zit altijd een antwoordapparaat aangesloten met daarop "De aarde is vol, er zijn tig miljoen wachtenden voor U. 99 cent per minuut." En dan in een miljoen talen, zijn we meteen rijk!

PCL: Of het telefoon nummer van de AH in velp.

NIELS: Ja hoor Pieter. Als je daarna die derde deur links ingaat komen er mannen in witte jassen je helpen en komt alles goed. Een gewicht? Waarom is dat een slecht idee? Ik vind het sturen van een gewicht niet dommer klinken dan het sturen van een autarkie.

TOM: Sturen van een autarkie? Ik roep die witte mannen wel ff terug. Dan komt alles ook met jou goed.

NIELS: Het was wel ff jou eigen idee! Dus niet zo zeuren. Maar een gewicht, bv een steen ofzo, dan weten ze wat aards bouwmateriaal is, en denken ze niet dat onze huizen wijzelf zijn.

PCL: *iep* Dit is het antwoordapparaat van de AH in Velp, na de piep uw boodschap inspreken. Dank u!" *iep* *tutututututu*

TOM: Niels, een steen? Leuk, plettert er zo'n steen door je dak. Moet je voorstellen: zit je lekker een bakje tomatensoep te eten, plettert er zo'n steen op je achterhoofd. Die alien knalt met z'n voorhoofd in de tomatensoep, vieze kleren, scheur in achterhoofd, trauma omdat ie nooit zal weten waar die steen vandaan kwam. Nou, leuk, zo'n steen van de aarde!

PCL: *Nu bij de AH 3 bakjes tomatensoep halen en 2 betalen!*

NIELS: Plettert? Bakje tomatensoep? Het is hier de vismarkt niet.

TOM: Ik ben omgegeven door idioten... de een denkt dat ie de AH omroep-machine is en de ander denkt dat ie de visboer is...

PCL: *Nu bij uw tweede pakje vla twee stenen kado!*

TOM: Het is cadeau, niet kado, meneer met het HAVO-diploma. Nieuwe spelling.

NIELS: Tom, die muur daar vind jou ook heel interessant. Pieter, ga maar weer bij de AH werken. Kunnen ze je mooi in pakken vanille-vla uitbetalen.

PCL: *Het groene boekje voor maar F5,95!*

TOM: PIETER! Nu moet je echt ophouden! Godsamme, waar heb jij last van?

PCL: AH trauma, AH trauma, AH trauma.

NIELS: Nog een zonnesteek van Zuid Frankrijk overgehouden ofzo. *gaap* Lezersvraag!

Wat moeten we naar aliens sturen??
Een plantje.
Een steen.
Een pak AH Vanillevla.
Een foto van Ricky Martin.

TOM: Niels, waar blijven die witte mannetjes, want Pieter houdt het zo te zien niet lang meer uit?

NIELS: Witte mannetjes? Aliens waren toch groene mannetjes?

PCL: *Tot uw volgende bezoek!*

TOM: De alientjes waren geschrokken van de foto van Ricky Martin. Witweggetrokken. Nu zijn ze gekomen om de aarde te vernietigen.

NIELS: En Tom, zei die muur nog wat terug?